gezondheidsplein

Gezondheidsplein.nl is hèt online informatieplatform voor alle vragen met betrekking tot gezondheid. In heldere, begrijpelijk taal vindt de consument informatie over kwalen, klachten en symptomen, maar ook over hoe gezond te blijven.

Een team van medisch specialisten controleert de content op Gezondheidsplein en zorgt ervoor dat de informatie volledig en betrouwbaar is. Gezondheidsplein vertelt over ruim 1.300 aandoeningen: ‘Wat is het?’, ‘Wat zijn de symptomen?’ en ‘Welke behandelingen zijn er?’.

Naast deze aandoeningen gaat Gezondheidsplein binnen de sectie ‘Gezond Leven’ dieper in op dagelijkse thema’s als: bewegen, afvallen, psyche, seksualiteit en kinderen.

schermafbeelding-2020-12-23-om-14.15.47
gezondheidsplein_sfeer
Doelgroep

Gezondheidsplein is er voor de consument. Steeds vaker wordt het antwoord op veel vragen over gezondheid gezocht op internet (Google). Aan de hand van de informatie die zij online vindt, bepaalt de consument de te nemen vervolgstappen: van welk zelfzorgmiddel aan te schaffen, tot aan een kwalitatief gesprek met de arts of specialist.

In het gezin is het vaak de vrouw die op zoek gaat naar informatie over een bepaald gezondheidsissue. Van alle vrouwelijke internetgebruikers zoekt 82% weleens online naar gezondheidsinformatie. Vrouwen gebruiken gezondheidssites dan ook significant meer dan mannen. Daarnaast zijn zij de primaire kopers van zelfzorgmiddelen en eindbeslissers als het aankomt op gezondheidsvraagstukken. Als heuse gezondheidsmanagers ontfermen zij zich over de gezondheid van niet alleen henzelf, maar ook van hun partner, de kinderen of de (schoon)ouders. Op deze gezondheidsmanagers richt Gezondheidsplein zich.

Start typing and press Enter to search