Over de redactie

Onze contentmanagers produceren zowel redactionele content als content in samenwerking met klanten om hen te helpen hun doelgroep te bereiken. Hiervoor werken ze veel samen met verschillende partijen op het gebied van gezondheid, zoals farmaceuten, patiëntverenigingen en stichtingen.

 Door middel van Google keywordanalyses achterhalen de redacteurs naar welke informatie de doelgroep op zoek is en hoe ze het beste bereikt kan worden. De content die ze vervolgens ontwikkelen, is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en is tegelijkertijd begrijpelijk en aansprekend voor de lezer. Per campagne is een van de redactieleden projectleider en je vaste aanspreekpunt.

Onze redacteurs zijn bekend met belangrijke richtlijnen binnen de gezondheidscommunicatie (oa KOAG KAG en CGR richtlijnen). Binnen deze geldende regels weten ze de boodschap altijd treffend over te brengen. Meer weten over onze werkwijze, of ben je geïnteresseerd in een (redactionele) samenwerking? Alieke, Anne, Tamar en Jeanine vertellen je er graag meer over!

team-foto-alieke-mm2

Alieke

Als BSC in de biomedische wetenschappen heeft Alieke veel medisch inzicht. Naast haar baan als redacteur is ze bezig haar MSc te behalen op het gebied van beleid en communicatie in de gezondheidswetenschappen. Haar interesses voor wetenschapscommunicatie en de medische wereld komen samen bij haar werk voor Medical Media, waar zij wetenschappelijke kennis voor patiënten en zorgprofessionals begrijpelijk en bereikbaar maakt. Dit doet zij onder andere in samenwerking met Novartis en het Epilepsiefonds.

anne-rond

Anne

Anne heeft met haar achtergrond als intensive care verpleegkundige kennis van specialistische (ziekenhuis)zorg. Uitleg geven van complexe medische informatie is een tweede natuur geworden. Als redacteur hecht ze waarde aan medische accurate informatie en is het haar doel om evidence based onderzoek voor het brede publiek in heldere taal toegankelijk te maken.

tamar-rond

Tamar

Met een MA in Vertalen en ruime werkervaring als vertaler en redacteur van uiteenlopende soorten teksten is Tamar expert op het gebied van taal en communicatie. In haar carrière heeft ze al aan veel medische content mee mogen werken. Met het oog op heldere en beknopte informatieverstrekking gaat ze graag de uitdaging aan ingewikkelde en gelaagde informatie om te vormen tot een tekst die voor het brede publiek toegankelijk is. Tamar is breed geïnteresseerd. Zo ligt haar passie ook in IT, waardoor er weinig systemen geheimen voor haar hebben. Ze schept daarnaast graag orde in moeilijke en warrige processen om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen en te zorgen dat alles voor iedereen inzichtelijk is.

jeanine-rond

Jeanine

Jeanine heeft met haar achtergrond als farmakundige veel ervaring op het gebied van gezondheidsvoorlichting. Dat Jeanine daarnaast ook nog een passie voor schrijven heeft, komt goed uit. Haar streven is om medische informatie voor iedereen helder, overzichtelijk en toegankelijk te maken. Naast het schrijven van de medische content, werkt Jeanine ook mee aan de wekelijkse nieuwsberichten. Haar brede interesse en nieuwsgierigheid zijn de juiste ingrediënten voor een opmerkelijk en interessant bericht.
De sportiviteit en haar doorzettingsvermogen komt in het weekend naar voren, wanneer ze op het hockeyveld staat.

Start typing and press Enter to search