Over de redactie

Onze contentmanagers produceren zowel redactionele content als content in samenwerking met klanten om hen te helpen hun doelgroep te bereiken. Hiervoor werken ze veel samen met verschillende partijen op het gebied van gezondheid, zoals farmaceuten, patiëntverenigingen en stichtingen.

 Door middel van Google keywordanalyses achterhalen de redacteurs naar welke informatie de doelgroep op zoek is en hoe ze het beste bereikt kan worden. De content die ze vervolgens ontwikkelen, is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en is tegelijkertijd begrijpelijk en aansprekend voor de lezer. Per campagne is een van de redactieleden projectleider en je vaste aanspreekpunt.

Onze redacteurs zijn bekend met belangrijke richtlijnen binnen de gezondheidscommunicatie (oa KOAG KAG en CGR richtlijnen). Binnen deze geldende regels weten ze de boodschap altijd treffend over te brengen. Meer weten over onze werkwijze, of ben je geïnteresseerd in een (redactionele) samenwerking? Michelle en Jacqueline vertellen je er graag meer over!

michelle-rond-2

Michelle

Michelle behaalde haar MSc in Health Education & Promotion in Maastricht. Passend bij haar ambitie om gezondheid en welzijn te promoten, heeft ze daar ervaring opgedaan bij verschillende projecten voor onder andere Philips en het Rode Kruis. Bij Medical Media werkte ze als contentmanager aan verschillende campagnes in samenwerking met onder andere Novartis, Allergan, Medtronic, Unilever en Kanker.nl.

jacqueline-rond

Jacqueline

Jacqueline heeft een achtergrond in de journalistiek en media en heeft zich gespecialiseerd in patiëntcommunicatie binnen de gezondheidszorg. Vanwege haar affiniteit met het technische aspect van online content, leidde ze bij Medical Media meerdere projecten voor redesign en migratie van websites. Daarnaast heeft ze als contentmanager onder andere samengewerkt met MSD, Novartis, Bayer HealthCare, Weleda en de Maag Lever Darm Stichting.

marjolein-rond

Marjolein

Marjolein werkt als redacteur bij Medical Media. Ze heeft een achtergrond in de neurowetenschappen en is momenteel bezig haar MSc over wetenschapscommunicatie in het veld brein en cognitie af te ronden. Bij Medical Media houdt ze zich bezig met het schrijven van artikelen over neurologische en psychologische aandoeningen. Daarnaast werkt ze samen met onder meer Hersenonderzoek.nl, Novartis en Antidepressiva.nl om wetenschappelijke kennis voor patiënten en zorgprofessionals begrijpelijk en bereikbaar te maken.

team-foto-alieke-mm2

Alieke

Als BSC in de biomedische wetenschappen heeft Alieke veel medisch inzicht. Naast haar baan als redacteur is ze bezig haar MSc te behalen op het gebied van beleid en communicatie in de gezondheidswetenschappen. Haar interesses voor wetenschapscommunicatie en de medische wereld komen samen bij haar werk voor Medical Media, waar zij wetenschappelijke kennis voor patiënten en zorgprofessionals begrijpelijk en bereikbaar maakt. Dit doet zij onder andere in samenwerking met Novartis en het Epilepsiefonds.

team-foto-emma-mm2

Emma

Emma heeft een achtergrond in de journalistiek en online strategie. Haar passie ligt bij het schrijven van uitgebreide teksten die de lezer verder helpen. Voor Medical Media schrijft ze artikelen over uiteenlopende onderwerpen aan de hand van vakliteratuur en wetenschappelijk onderzoek. Ook werkte ze mee aan campagnes voor onder andere Sanature, Bijniernet, Truvion en Allergan.

Start typing and press Enter to search